УЄФА змінить правило офсайду через скандальний гол Мбаппе у фіналі ЛН – Спорт.ua

Тривають обговорення скандального рішення арбітра зарахувати гол Кіліана Мбаппе, що призвело до перемоги Франції над Іспанією (2:1) у нещодавньому фіналі Ліги націй.

Зарахований гол скасувати не можна, але суперечки можуть мати наслідки для футболу у майбутньому. В УЄФА вирішили внести зміни в правила поза грою, хоча гол Мбаппе був законним відповідно до діючих правил офсайду.

Роберто Розетті, президент суддівського комітету УЄФА: «Суддя фіналу Ліги націй Ентоні Тейлор прийняв правильне рішення, грунтуючись на існуючих правилах та їх офіційній інтерпретації, тому що гравець навмисно втрутився, торкнувшись м’яча, в той час як суперник не втручався у гру. Але цей випадок показує нам, що нинішнє тлумачення закону, схоже, суперечить духу самого закону. УЄФА вважає, що є способи поліпшити формулювання, щоб привести його у відповідність з цілями закону про положення поза грою і духом гри».

Запропоновані поправки будуть обговорюватися на наступному щорічному засіданні IFAB 25 листопада. А вже 27 жовтня члени комісії IFAB зустрінуться для розгляду ряду пропозицій, що стосуються змін в правилах гри. Серед них буде правило офсайду, правило гри рукою і зміна правила, яке говорить, що воротар повинен перебувати хоча б частиною однієї ноги на лінії воріт при виконанні 11-метрового удару.

Остаточне рішення про зміну правила офсайду буде прийнято в березні. Інше питання, який належить обговорити, полягає в тому, зберегти п’ять замін або повернутися до трьох. Також функціонери вивчать, чи слід стверджувати використання VAR у менш відомих змаганнях, таких як жіноча ліга в Іспанії.

Тонке правило. Стало відомо, чому зарахований гол Мбаппе з офсайду

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Source: news.google.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *